Thursday, September 27, 2012

Despre englezi



    Cei care doresc sa studieze in Marea Britanie sau viseaza sa o viziteze ca si mine, in cele dintii trebuie sa afle mai multe despre cei ce traiesc acolo. Desigur, cel mai bine se descopera oamenii in aria lor de trai, dar nimanui nu-i strica sa fie putin mai informati. Deaceea am rasfoit ghiduri si carti,  am navigat pe indispensabelul  internet, si acum am sa ma impartas cu tot ce am descoperit despre englezi.


                        1. Umorul britanic

Englezii se prezinta ca un popor al carui cultura reprezinta una dintre cele mai valoroase edificii spirituale ale umanitatii, insa posedind un umor, uneori greu de inteles, britanicii par a fi tinta satirei multor natiuni , in special a fracezilor , care cel mai putin ii inteleg pe englezi si tachinarea dintre cele doua natiuni avind radacini adinci in istorie.

" In Anglia,creierul e un accesoriu optional, dar simtul umorului e obligatoriu :)"
                         
                      2. Sunt inebuniti dupa ceai 
Un britanic consuma nu mai putin de 2,3  kg de cei pe an.In Anglia exista o multime de lanturi mondiale de cafenele si ceauri ce sunt desponibele peste tot.



                        3.  In M.B cozile sunt Sfinte

Britanicii se aseaza la coada in statia de autobuz, aeroport, magazin , chear si in baruri , oriunde unde se pot forma cozi.Daca s-ar ofiri aurul pentru statul la coada , cu siguranta britanicii l-ar cistiga.
                 


      
                       4. Sunt foarte rezervati 

Toata lumea e deacord cu asta .
Englezii sunt rezervati, si-n orase doar cersetorii, nebunii si turistii vorbesc cu alti oameni de pe strada. In Londra esti norocos daca ai contact vizual cu alta persoana si daca vrei sa te bage in seama un britanic, vorbeste mai bine despre Vreme, un subiect folosit aproape in orice conversatie, e o forma de politete,asimilat cu " ce mai faci'' folosit la noi.

 Si inca ceva despre englezi, sunt  foarte punctuali si pun mare pret pe timpul personal, intirzielele fiind catalogate ca o afensa,  valorifica traditiile si familia.
Or fi englezii rezervati si conservatori , dar daca ii cunosti  mai bine descoperi ca e un popor prietenos, amabil si diplomatic. 


No comments:

Post a Comment