Tuesday, August 28, 2012

Miros de ploaie , muzica, arta si istorie

     Marea Britanie ,  ahhhhh  Marea Britanie.........  :)

Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord este una dintre cele mai frumoase tari europene si cit de mult as vrea sa ajung cindva  sa vizitez aceasta oaza de libertate ce respira a muzica , arta si istorie .
E o tara minunata , in care democratia si valorile unui stat contemporan se combina armonios cu valorile istorice , dovada fiind prezenta casii regale si a uneea din cele mai importante simboluri a Angliei , Reginei Elisabeta a II-a.Cine nu a visat vreodata sa fie princesa , sa locuieasca intr-un splendid castel si sa fie etalonul de frumusete si eleganta a miii de persoane?
U.K este cel mai mare stat insular din europa , in componenta sa fiind 4 tari : Anglia, Scotia , Tara Galilor si Irlanda de Nord , are una dintre cele mai dezvoltate si complexe economii de pe glob si este una dintre cele mai cosmopolitane tari din europa.

Marea Britanie este un important centru cultural-artistic .Lumea stiintifica este reprezentata de nume ilustre precum Isaac Newton sau Charles Darwin . Literatura engleza este cunoscuta datorita marelui Shakespeare si contemporanilor sai ca J.K Rowling si Doris Lessing , cistigatoare a Premiului Nobel pentru literatura.
      Londra , un oras fabulos ,cosmopolit ,morocanos si tinar.Capitala  Regatului Unit e mai mult decit inima financiara a lumii , e cel mai  minunat oras ,conservator si  deopotriva cochet, faimos pentru obicetivele sale precum Big Ben , splendidul Buckingham Palace , Picadilly Circus . Un loc ce trebuie vizitat in Londra e cu siguranta Muzeul Madame Tussauds cu colectia personalitatilor din ceara si British Museum .













Muzeul Madame Tussauds
                                                                                       
                                                                                     
                                                                British Museum

Londra este unul din visurile mele , urmat de vizitarea S.U.A, a Germaniei si a Frantei. 
Toate visurile trebuie sa se realizeze .....:):)


No comments:

Post a Comment