Tuesday, July 3, 2012

Everybody's Fine




 Robert de Niro
 Drew Barrymore
 Kate Beckinsale                                                                                  
 Sam Rockwell


 "  In prezent lumea e foarte ocupata! E prea ocupata pentru comunicare , pentru vizite , pentru parinti si pentru contemplarea frumosului din jur .Toti parca s-au ratacit , parca au cazut intr-un gol.Nimeni nu are nevoie de nimeni .Viata se schimba.Oamenii se schimba . S-au poate e invers, poate viata se schimba pentru ca oamenii devin altii .Acuma dupa o simpla stringere de mina e necesar sa-ti numeri degetele ca sa vezi daca  toate sunt la loc."


    Pentru cei care doresc si sunt gata sa-si reevalueze stilul si ideile de viata , dar si sa admire o frumoasa drama cu actori renumiti pentru talentul sau , propun spre vizualizare filmul '' Everybody's fine", o minunata, dar si trista drama despre realitatea de azi , despre relatiile copii-parinti si despre valoriile dominante ale societatii prezente.
  Rolul central din film este intepretat de Robert De Niro , pelicula este un remake al filmului italian " Stanno tutti bene " din anul 1990 si urmareste experientele neplacute ale unui barbat vaduv pe nume Frank,care descopera cu stupoare ca sotia decedata era singura conexiune pe care o avea cu copii sai instrainati .Astfel tatal decide sa se urce in autobuz si sa inceapa o calatorie de-a curmezisul  Americii, cu scopul de a se reuni cu fiecare dintre fiii si fiicele sale ,si ca sa afle pina la urma ca copii sai duc o viata departe de perfectiune .
      Subiectul relatiei dintre parinti si copii este abordata in diverse opere , atit literare cit si cinematografice .
Familia fiind baza unei societati , imbraca aceeasi forma si se confrunta cu aceleasi probleme indeferent de aria geografica si nationalitate. Dupa parerea mea " Everybody's fine " oglindeste acelasi subiect si o aceeasi derulare de actiune ca si-n lucrarea scriitorului nostru Ion Druta ''Ultima luna de toamna ".
Atit opera cit si filmul e intemeiat pe adevaruri dureroase despre om si viata. Se pune accent pe capacitatea personajelor de a se manifesta prin trasaturi de caracter destincte si mesaje etice importante . La fel ca si-n film, batrinul tata din "Ultima luna de toamna " se porneste intr-o calatorie pentru a-si vizita copii.
Conexiunea dintre lucrarea cinematografica si opera e evidenta nu doar prin tema, subiectul , dar si prin personajele alese, insa lucrarea drutiana se consuma intr-un sfirsit mult mai optimist .



"Ultima luna de toamna "

                                 de Ion Druta 



No comments:

Post a Comment